luni, 25 ianuarie 2016

Alegerea ochelari de soare perfecţi – Mai mult decât a face o declaraţie de modă

Alegerea ochelari de soare perfecţi
Alegerea ochelari de soare perfecţi
În zilele noastre, mulţi oameni aleg ochelarii de soare pe baza modei. În mod evident, este important să îţi găseşti stilul perfect de ochelari de soare pentru faţa ta, dar, cu toate acestea, ochelarii de soare nu sunt doar un accesoriu care te vor face o stea showbiz pe străzi. În schimb, purtând ochelarii de soare potriviţi poţi preveni daunele ochilor pe termen scurt şi lung cauzate de razele ultraviolete (UV).

De fapt, multe studii au arătat că expunerea la ultravioletele soarelui creşte riscul de cataractă şi multe alte tipuri de orbire şi chiar cancer ocular. Prin urmare, câteva ore petrecute sub o expunere intensă UV cu ochelari de soare ieftini fără protecţie UV te poate duce la orbire sau cancer de ochi, cât de înfricoşător ar suna asta.

Prin urmare, este important să îţi cumperi următorii ochelari de soare la o calitate superioară şi de brand certificat. Mai mult, pentru a te ajuta şi pentru a fi împlinit cu alegerea făcută, îţi punem la dispoziţie o listă de factori importanţi pe care să îi iei în considerare atunci când îţi cumperi următoarea pereche de ochelari de soare.

1. Ţinteşte spre 100% protecţie UV – Asigura-te că următorii ochelari de soare îţi protejează ochii la maxim – având protecţie 100% UV, aceştia vor bloca razele UV dăunătoare şi îţi vor asigura statul în soare.

2. Mai mare este întotdeauna mai bine - Ochii tăi au nevoie de mai multă acoperire de soare pentru a preveni distrugerea lor. Acesta este motivul pentru care ochelarii supradimensionali şi curbaţi cu protecţie UV sunt cea mai bună alegere.

3. Alege aspectul mai întunecat – Chiar dacă arată grozav şi îţi acoperă ochii, există un mit cum că ochelarii cu lentile întunecate îţi protejează mai bine ochii. Cu toate că pot exista modele care vin cu protecţie UV stelară, mitul ochelari de soare întunecaţi mai protectivi este doar un mit.

4. Importanţa din spatele alegerii ochelarilor polarizaţi - Polarizarea nu distruge UV aşa cum cred mulţi oameni. Este o caracteristică de diminueare a efectului de orbire, ce vine de pe suprafeţele reflectorizante, cum ar fi trotuare, drumuri şi apă. Cu toate acestea, este important să alegi ochelari de soare polarizaţi, mai ales dacă ai de gând să îi porţi în timp ce conduci sau să stai la soare, fiindcă te ajută să vezi mai bine.

5. Costul nu este un factor - O pereche de ochelari de soare de designer, care costă o avere, nu înseamnă că au ultra protecţie sub soare. Acesta este motivul pentru care ar trebui să te uiţi după proprietăţile UV şi de polarizare, nu după preţ.

Mai mult decât a face o declaraţie de modă
Mai mult decât a face o declaraţie de modă
  
În cele din urmă, ochelari de soare sunt mai mult decât aspectul. Ei asigura protecţie solară ochilor la  nevoie, şi acesta este principalul motiv pentru care ar trebui să optezi pentru protecţie UV 100% şi pentru o pereche de ochelari de soare polarizaţi.